Tuesday, 25 December 2012

Sometimes


sometimes i don't wish a thousand of beautiful memories..
i'm not demand too precious moment happen in my life..
what i wish n need
is a memory that can reach deep in my heart,,
that can touched me the most.

being independent person surely is the most valuable things that a person can do.
depend just on yourself and not to the other make u sometimes proud on yourself.
but at the same time, actually it hurts u at most.
why?
because of that u have very less memory to keep in ur heart.
u forgot how is the feel when 'accept' something from anyone.
u forgot how to get help from the other people.
n u fail to let everyone know what is the thing that u need the most..
n what memories that u wish to keep for the rest of urlife.

sometimes a 'heartless' person can be a very sensitive person in the world.
why?
because they have give up to make the others realize deep in their heart, 
they still waiting for that 'memories'
memories that can touched their heart.
even it already happen for a long time..
n also waiting for 'something'..
that they can appreciate more than it's value..


Engagement Kak Nani


special dedication okay..
heeeee...
congratez kak nani sempena pertunangan..
dengan ini saya memohon maaf sepuluh jari kerana tidak dapat hadir..
huhuhuhuh..
dilema waktu study week memang macam ni..
nanti kenduri kawen saya datang okay.. insyaALLAH..
sila jangan buat kenduri waktu2 kritis macam ni.
ahaks.




sukaaaa warnaaaa bajuuu...
ok, excited sangat...
sedih tak dapat datang.. uhukkksss..
may ALLAH bless u always, sis..
semoga cepat2 ke jinjang pelamin yerrr...
heeeeeeee

*sangat nak sembunyi gambar 'cik abang'. tetap tak dapat curi gambar. sangat kecewa. haha*



Tuesday, 18 December 2012

For miss Grace


semester ini semester paling banyak makan kek.
hehehe..
hari terakhir and kelas terakhir dengan miss Grace (english-lsp300)
heee...



ucapan joe:
we are very sorry being soo naughty, come late.
for all our mistakes..
heeeeeeee...
<3 <3 <3



Sunday, 16 December 2012

partiessss in a day..


pabila birthday dekat2 ni memang sangat best la kan.
sambut sekali..
all the saujanarian's (yang batch sekali) semua birthday bulan 12..
wuuuuu...
memang rancang ke apa..
heeeeee



yang buah n kek beli. yang spaghetti masak sendiri ok..
sangat melanggar peraturan..
hahahahah..
tapi sangat best n opkos sangat sedap..
ok, puji diri sendiri..
barang2 semua pinjam, jadi nak serang nk rampas barang tak ada la yer..
heeeee
credit untuk tuan punya barang..
TQ semua.. sayang semua sangat2..
cc: mira, jujun, tika, anis(my twin), iena, n wanie..
terasa sedih sebab tinggal saya je yang 4th year courses. 
semua dah final year..
uhuhuhuh..
am i will have this party anymore?
will miss the moment.. absolutely... =)

and kebetulan. hepy besday romate sayang.. 
terima kasih untuk 3 tahun ini, heeeee.. <3


ok, hari makan banyak sedunia. 2 party dalam satu malam. tiada diet untuk hari ini..
heeeee

TQ semua.. <3



Friday, 14 December 2012

the best presentation


last presentation untuk semester 5. 
Alhamdulillah.. for everything..
tapi inilah presentation yang paling hebat bagi kami..
a very2 sweet memory as a pharmacy student..
=)
TQ prof yuen..
u open our eyes that being a pharmacy student not just a life with books and labs, tests, n etc..
not just about viruses, bacteria, antibiotics, anatomy, physiology,.... n bla.. bla.. bla...
u make us realize that we must take 'some' of our precious time to be happy being a student.
at least. enjoy the university's life..
terpaksa akui, menjadi pelajar farmasi membuatkan kadang2 kami lupa yang kami masih punya sesuatu selain dari life yang sangat 'hectic' ni.. 
hmmmm..
dan masa ni jugak, macam dapat lihat
we are actually real 'pharmily'
=)
credit to the singers. guitarians.. 
ainaa, joanne, raymond and kok lun.
u are the best..
cc: ainaa lepas ni bleh daftar pharm idol. heeeee

video

video

last song.. dedicated to prof yuen. nyanyi ramai2 okay. semua ada sumbang suara, haha..
prof sangat touch. siap remind dia nak video yang kami rakam tu.. heeee

video

ok, memandangkan zaman dah canggih. semua pakat2 upload gambar dalam instagram je. jadi, mampu print screen je la. heeee






TQ prof yuen. we all love u.. <3
serius ni budak pharm usm? tak ada siapa akan percaya. heeeee
TQ semua...



Sunday, 9 December 2012

a present@a memory@21th besday


sometimes a piece of memory can be the best present in ur life. <3
even tak balik, family datang penang..
ok, sangat manja.. ada kesah? heeeee
1 day outing.. keluar sakan..

1st place:


last day okay.. excited sangat nak pergi.. even jalan pun tak tau.. 
nama je dah stay penang dekat 3 tahun.. apa tau?
harap maklum, saya hanya tumpang orang je selalu atau naik public..
so, memang tak ingat jalan la.. hehehe
thanks to my daddy yang sabar dengan karenah saya yang mencari jalan..
ok, i am not good dalam bab jalan2 ni. akui.. *angguk 10x*
tapi, akhirnya jumapa gakkk.. heeeee..
tak sempat tangkap gambar dalam tu. lupa fon letak mana. heeeee
tapi memang besarla. banyak buku chinese.
malay n english boleh tahan.. harga buku melayu tak jatuh melambung sangat *kecewa*
hahaha..
tak dapat beli novel.
english je.. n sometimes memang ada yang harga jatuh gila2.

finally.. my ole2 dari sana..




2nd place:
pesta penang. =)


even dah naik.. nak naik jugak lagi benda2 ni. masa ni tak ramai. so, tak beratur panjang sangat. =)










stay situ sampai nak tutup pesta tu. sampai my mum perli, dah habis lawat setiap gerai ke? hahaha..
just because sometimes i wish that the day will not come to end..
uhuhuhuhukk...
ok, homesick sudah..
wanna go home..



Saturday, 8 December 2012

a visit to KMPerlis


rancangan untuk balik minggu ni akhirnya terbantut..
waaaaaa...
kerja masih berlambak ada hati nak balik lagi la kan..
ok, fineee...
atas sebab2 tertentu lawatan ke kolej matrikulasi perlis ditangguh ke minggu ini (sebab sepatutnya minggu lepas dah pergi)
ada 3 kolej sepatutnya. pulau pinang, kedah n perlis..
dengan bangganya nak pergi jugak jauh2..
perlis..
grrrrrrrrr..
hahaha..

atas sebab2 tak dapat dielakkan, hanya program ke matrik perlis berjalan..
lagi 2 matrik tu terpaksa batalkan..
sebab? hmm another long story. i guesss...

Pameran dan Pemeriksaan kesihatan..
tu nama tajuk program tu. tapi sebenarnya lebih kepada nak berkempen.
kempen supaya adik2 tu akan pilih course farmasi n usm masa pilih UPU nanti..
erk? dah la bertugas untuk jumpa adik2 tu sesi petang sebab pagi masuk bertugas klinikal.
memang tak la kan. dalam hati "adik, jangan masuk usm,dik. derita nanti"
hahahahahaha
*semoga dr.nornisah tidak melihat post saya ini..*
oh, masa ni jugak ada buat pemeriksaan kesihatan. check blood pressure, body fat mass, glucose and cholesterol test n finally dapat sikit kaunseling..(dari lecturer and final year student.. tapi student2 3rd year pun akhirnya ditarik untuk bagi kaunseling.. sebab nak cepatkan masa.. habislah..)
n akhir sekali dapat gift. limited edition tu. kami pun tak pernah dapat tu. ok, jeles. haha..
n masa tu jugak ada pameran ala2 tampal poster tu dan juga demonstrasi buat ubat, macam biasa. boleh tengok macam mana kami buat ubat (manual). even sekarang orang dah pakai yg auto je, mesin, tak ada yang manual2 ni. tapi untuk pengetahuan. itz really2 helpful. =)











ok, ini adalah gambar candid. sila abaikan ekspressi yang teruk.gagaga.

TQ semua.. luv u all.. <3

ok, ni cenderahati, heeee

 dalam perjalanan balik.. my old place. lalu changlun. my place masa study matrik dulu. ok, rindu sangat.. 
:'(



KATA 1: banyak sangat gambar. tak mampu masukkan semua. ok, lepas ni boleh tukar blog jadi album..


Friday, 7 December 2012

Farewell Dr.Imran



TQ dr.imaran for these 2 years..
we are very sorie for all our mistakes..
terpaksa akui..
kelas yang sangat nakal.
banyak karenah..
banyak soal itu ini..
banyak tak puas hati..
n banyak apa2 lagi la..
we are very sorry, if sometimes we are very rude.
biasalah budak2 kan..heeeee
TQ sangat2 untuk segala ilmu..
insyaALLAH we will try our best for ur paper..
ur final paper with us...
huhuhuhuh

KATA 1: dengar kata nak kawen. wish u all the best and happy always..

ikhlas:
3rd year students bpharm USM.. 2012


Tuesday, 4 December 2012

hepy besday..


Alhamdulillah... Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
finally i reached 21. =)
hepy besday to me..


ok, wish untuk diri sendiri...
itz okay... sometimes u must appreciate urself right...
=)
thank you sooo much for all the wishes..
my fon (call+msg), my fb and my twitter..
thank u soo much for the doa'.. may ALLAH always with us..
insyaALLAH..
for the song.. (my english group)
really2 appreciate.. speechless... seriously i am.. =)
n for the gift n memories...
the things that will always stuck in my heart..

thank you ALLAH for this beautiful 21 years of living. the happiness, the sadness, the sickness and all the things that fate to me teach me a lot. 
how to live happily..
how to appreciate who i am and what had happen to me..
thank you ALLAH..
Alhamdulillah..
=)

my first besday present for this year..
<3 
TQ romate sayang.. 





p/s: kena marah sebab tidur lambat, tak dapat nak letak bagi surprise masa bangun tidur. haha.. sorie yer romate sayang. romate u ni kan memang suka tidur lambat.. heeee.. luv sangat2. itz really2 cute.. <3




Sunday, 2 December 2012

serabut..

again.. again.. n againn..
i always wish that everything will be easy for me..
yes it is.. but it was before..
but not now...
ya ALLAH. selalu diri ini tertanya2..
mengapa episod ini terlalu sukar sekarang..
kenapa kisah ini tidak berlalu dengan mudah seperti suatu ketika dahulu..
mengapa hati ini tidak tetap n mengikut apa yang sepatutnya ia lakukan..
tidaklah daku meminta dia pergi dari sini..
tidaklah daku meminta dia berlalu begitu sahaja..
tapi benarkanlah hati ini untuk kuat...
ya ALLAH, jika dia memang benar untukku.. dekatkanlah hatinya dengan hatiku..
tapi jika bukan dia yang Kau catatkan untukku.. redhakanla hatiku n kuatkanlah hatiku,,
aku mohon ya ALLAH berikanlah aku kekuatan n petunjuk..
jalan mana yang terbaik untukku..
pilihan mana yang Kau redha untuk aku memilihnya...
n benarkanlah hati aku menyayangi hanya insan2 
yang Kau izinkan untuk aku mengingatinya..
:'(

nota cinta

post tertangguh..
nota cinta yang dapat before cuti aritu sebenarnnya..
sekarang baru ada keberanian untuk berhadapan..
keberanian?
erkkk..
beranilah sangat kann...




FAR 311/3 – Pharmaceutical Analysis I
FAR 321/3 – Dosage Form Design I
FAR 341/4 – Respiratory System, Kidney, Blood and Therapy
FAR 342/3 – Cardiovascular System and Therapy
FAR 351/3 – Pharmacy Practice
FEL 372/2 – Pharmaceutical Marketing
LSP 300/2 – English Academic


again... again... n again...
jadual yang sangat2 bleh menyebabkan semua kena seizure..
hahahahaha..
dats why dean dah pesan awal2..
"pastikan anda ada dapatkan stok phenytoin anda secukupnya"
macam kena cepat2 order je ni..
>.<

gud luck semua. another sem for struggle. may ALLAH always with us. smga dengan izinNya semua ini dipermudahkan.. 
=)


Friday, 23 November 2012

perkataan+perbuatan

kadang2 orang2 ni suka cakap ikut perasaan..
kadang2 orang2 ni suka lakukan sesuatu ikut perasaan..
wahai semua.. tiap manusia yang ALLAH jadikan di dunia ni ada perasaan..
walaupun kadang2 mereka tak suarakan, itu bukan bermakna mereka tak merasa apa2..
jadi please behave yourself yer..
*note untuk diri sendiri jugak*

tiap orang buat silap, tapi rasanya tak salah kot bila kita nak buat sesuatu tu ambil masa walaupun sesaat untuk fikir natijah untuk semua yang kita buat. perkataan n perbuatan..
tidak menegur bukan bermakna kamu tu betul, tapi bagi ruang kamu berfikir sendiri..
sebab semua dah besar panjang kan, bleh berfikir sendiri..
n kamu bukan hidup sendiri2, jadi tolonglah bagi kerjasama untuk semua..
kamu bukan vip yang orang lain nak kena tunggu n layan penuhi kehendak setiap masa..
dan bila dah berkurun tiba2 menuntut hak..
fikir orang lain sama yer..
dalam satu pasukan, kerjasamalah inti penubuhan..
tiada kerjasama maka punahlah erti berpasukan..

*mood:bengang*

KATA 1: ni jadi bila dah tak ada tempat nak conteng. FB hanya berjalan untuk kegunaan rasmi n kepentingan2 tertentu sahaja. twitter dah ramai sangat. jadi, sini je la tempatnya. *nanges*



Tuesday, 20 November 2012

demam presentation

minggu ni minggu yang sangat hectic...
ya... dengan segala presentation yang berderet..
tak mau ikut giliran betul.. semua nak sekali semua..
grrrrr....

update presentation:
viva presentation on ECG: 21 November
case study presentation: 22-23 November
 (my group's topic: solving the problems of medical representative in one of pharmaceutical company to increase their sale)
cardiovascular system competition (presentation+quiz)
(my group title: irregularities in ECG: 2nd degree block, ventricular fibrillation arryhthmia)
oral english LSP300 presentation : 27 November...
research presentation : 6 December
(my group topic: comparion of knowledge, attitude n perspective between pharmacy n non-pharmacy students regarding Hepatitis B)

ok, itu yang nampak buat masa ini. yang lain tak tau lagi..
kesihatan yang belum pulih2 menyebabkan terpaksa menarik diri dari menjadi presenter untuk case study sekaligus menempah nama untuk menjadi presenter untuk research..
*pengsan*
oh, tekak. bilakah anda mau pulih?
*nanges*

gudluck semua.. especially gud luck for my group..
ngeeeeee,,,
<3 <3 <3

*sambil tangan masih menaip untuk siapkan slide presentation ECG. case study.. tunggu yer.. japgi i datang..* :D




Monday, 5 November 2012

ikhlas..

'keikhlasan' itu adalah sesuatu yang sangat susah untuk dicari
bukan setakat susah untuk menjadi ikhlas
tetapi susah jugak untuk mencari seorang yang ikhlas
seseorang yang sentiasa berada kita
kekal di samping kita
yang kita rasakan dialah insan terbaik yang ALLAH ciptakan 
untuk kita pun adakalanya tewas dalam 'keikhlasan'
cubalah untuk mencari ikhlas itu dalam diri
cubalah untuk menjadi seikhlas mungkin walaupun ianya tersangatlah sukar
tak salah kalau tidak pentingkan diri semata-mata
sebab semua yang berlaku akan ada naik turunnya
ALLAH itu maha adil
tidaklah DIA meletakkan seseorang itu senantiasa di bawah
dan tidaklah DIA meletakkan seseorang itu di atas tanpa hikmah tertentu
pernah ada seseorang bertanya
'berbaloikah apa yang saya buat untuk orang lain ini?
adakah saya yakin mereka akan lakukan perkara sama yang saya lakukan untuk mereka?
sekarang kebenaran terserlah..
tetapi, yakinlah selagi keikhlasan dalam diri..
setiap yang kita lakukan ada balasan dariNya..

KATA 1: gud luck to my dearie brother for his SPM. even u cant be the best, but i know that u can do the best. our doa' will always with u, insyaALLAH
KATA 2: gud luck untuk diri sendiri n semua rakan2 untuk kuiz pharmaceutical analysis esok. pening2. masih tekun searching tentang 'electropheresis' n 'chromatography'.. arghhh,.. stressss... bila nak faham2 neyyy...
Sunday, 21 October 2012

Sambutan raya 1 Malaysia, PPSF


tamat lah sambutan raya untuk tahun ni. congratez to all committee for make this event successful.. =)
ramai yang tak ada masa event ni..
senior 4th year separuh dah berpindah ke usm kubang kerian untuk 'clerkship' semester 1 di HUSM..
(termasuk my 'abg' senior)
gud luck senior, may u have a great moment and experience there.. =)
n some of marketing students were in kl, during this event to collect data for their research.. (including my romate) uhuk.. :'(
PPSF=Pusat Pengajian Sains Farmasi..

*sepanjang event*

banner...

bagi tunjuk menu dulu.. makanan kat bawah..





pengacara majlis...


owh, this our table. table 3.. wif wawa, syida, ain, abby, saddam, lan, isae..


doorgift.. no. tu cabutan bertuah. biasalah slalu tak bertuah. kali ni isae je bertuah..


our food... *starving*


intan+syida+me+wawa..




wif dean... dean tetap di hati.. ngeeee....












3rd year students wif dean n dr.hassaan..


setelah tiga tahun bersama.. luv u allsss.. <3

*credit pictures to saddam n afiq*

every seconds there will be something that u should appreciate. regardless it was happy, sad, sweet, sour, bitter or if it was full of pain.. why? because one day tomorrow, it still will become the 'sweatest' moments in our life..


KATA 1: sekarang ni berlangsung karnival sukan farmasi (19-21hb). gud luck semua. =)


 

Template by Web Hosting Reviews