Monday, 24 February 2014

Changes need time

changes need time
sorang tu takkan boleh berubah mendadak dalam sekelip mata
semua perlukan masa.
insyaALLAH niat baik akan ALLAH cukupkan masa tu
sebab masa Allah yang pegang. takdir Allah yang tulis.
jadi asalkan kita buat yang terbaik ke arah yang betul, dah ok kot.
orang lain tak perlu judge rasanya.
sebab semua yang berlaku nescaya DIA ada niat disebaliknya.
mengapa n kenapa terjadi begitu.
bila dan dimana DIA akan takdirkan sesebuah peristiwa itu.
p/s: do not hate them because they are not changes. but ask them did they try to changes. if yes, n they cant changed, its ur fault because u ignore them and not helping them.
n if they said no. its still ur fault. why? u are not even 'TRY' to help them, guide them to the truth.
so, did u still have the reasons to look bad on them and hate them?

Choose n choose n choose




the hardest things in life is when u have to make a choice.
even for this situation it will be 3 choices.
Kedah biar apa pun terjadi namamu tetap menjadi pilihan pertama.
utara tetap akan masuk tanpa perlu berfikir.
walaupun orang kata better jangan ambik tiga2 utara nanti kena tendang tempat lain.
so, what? i dont care. gagagaga...
*hati sangat takut*
maka dengan rasa hati yang memberat, pilihan ketiga kita ambik selatan yer.
dengan harapan tetaplah di semenanjung.
waaaaaaaaa.....
is it true i already need to make a decision.
still have some time to think..
so think n think n think.
Ya Allah, Kau permudahkanlah setiap langkah bagi kami.
Kau berikanlah petunjuk kepada kami agar pilihan kami ini terbaik 
terbaik dari sisi redhaMu ya Allah
agar perjalanan kami ini tetap diberkahi & direstui olehMu. 
*smile n keep thinking* =)

Sunday, 23 February 2014

New again?


seriously i hate it when i have to change and edit my blog again n again n again.
kepada pihak berkenaan.
bersimpatilah kepada diri ini yang tidak mampu menghasilkan rekabentuk blog sendiri
saya hanya mengambilnya dimana ownernya merelakannya ia dikongsi dengan 'percuma'.
janganlah padam lagi gambar2 demikian, kasihanilah saya.

penulis blog:

Wednesday, 19 February 2014

hepyyy besdayyyy dear.


kepada yang berkenaan. eh? eh? heeee.. for u dear..
here my present..
*mohon tengok video dulu sebelum baca yang bawah*

video


aku kan pelik. jadi disebabkan aku pelik aku malas nak letak lagu besday segala bagai.
sebab nanti rasa valid waktu besday je lepas tu tak dah. sebab tu aku malas.
"even aku memang selalu jadi malas" heeeee
mula2 ingat nak letak lagu minion tapi sebab aku rasa ia terlalu comel, maka aku tukar ke lagu yang aku suka.
warning: u should love this song too! heeee





happy birthday my dear friend. may ALLAH always bless u.
semoga senantiasa dilimpahi rahmat n 'Nur' dariNya.
semoga senantiasa bersinar dia atas redhaNya..

For this past 4 years.
thank you for always be with me
when i need someone to talk to.
thank you for always being my 'driver'
when i need to go to somewhere else
thank you for always watching over me
when i messed up 1000 things in a day
thank you for always being my 'counsellor'
when sometimes i lost my mind 
thank you for always lend your hand for me
when i think i will not be able to get up anymore
thank you for always positive with me
when everyone have different thought about me
thank you for always try to change my mind
when i think how unfair the world are to me..
thank you.

 disebabkan dah lama tak berkarya.eceyh. jadi semua jadi tunggang langgang. ampun n maaf.
semoga maksud dapat disampaikan dengan sempurna.
*dengansenyumanpalingcomeldanindah*
semoga menjadi
1. hamba Allah yang sempurna di mataNya
2. anak solehah
3. isteri solehah(maka cepat2 skit kawen. heee)
4. pharmacist muslim yang berjaya
5.,6.,7.,..... *maka sila isi sendiri*

happy birthday n again n again n again. thank you ALLAH for everything. may our friendship lasts forever. 
*hugs n tears*



Wednesday, 12 February 2014

Lazy Person

lazy to do anything.
tapi sejak bila aku rajin bila sampai bab nak buat kerja ni?
normal bila aku malas. abnormal bila aku rajin
mohon percaya. 
berhari2 depan laptop mengharap thesis berjalan laju seperti kancil
tetapi gayanya lebih lambat dari kura-kura berjalan.
aku pun tak tau apa aku buat depan laptop ni berhari-hari. haisyhh.
punya perah otak nak simplify compund masuk table.
rupa-rupanya post-grad student yang tolong aku aritu dah buatkan untuk aku.
tapi aku tak bukak file dia, maka aku tak perasa. aku bukak tapi buat2 tak tau.
al-maklum la dia hantar waktu aku bukan berada dalam dunia thesis. jadi aku abaikan seperti angin lalu. maka salah siapakah ini.? mohon jangan tanya.
ohhh.. my holiday going to be end
sooo sadddd.. i'm still thinking that the holiday is tooo short.
senangkan dah sebulan. apa aku buat sebulan ni?
cari-cari balik aku punya diary, tapi ehh. mana aku ada diary?
merepek. ok, babai.




Tuesday, 11 February 2014

SEM 8

Bismillah. ya ALLAH kau permudahkanlah setiap kesukaran bagiku

final sem. insyaALLAH. terasa tak sabar nak masuk balik usm?
(eh?? tipu. mohon jangan percaya)
banyak pulak 4 unit kali ni. aritu tak ada. hmm. saja la tu. saja la tu.
ya ALLAH sungguh masa daftar ni tengok status 
"TAHUN:AKHIR"
rasa macam nak golek2 tak percaya.
ya ALLAH kau permudahkanlah langkah kami semua dalam menuju tahun akhir.
KAU berikanlah kami peluang untuk mengakhiri zaman 'degree' kami dengan 'indah' menurutMu.
ya ALLAH pabila kami melangkah ke alam pekerjaan kau ringankanlah kesulitan kami
Kau berikanlah kami peluang berbakti dengan ilmuMu sesuai dengan kehendakMu.
andai kata kami tersalah langkah atau andaikata kami terleka dalam menunaikan tanggungjawab kami
tegurlah kami ya ALLAH agar kami tidak terus melakukan kesilapan.
moga ilmu yang KAU pinjamkan kepada kami ini dapat kami kembangkan demi berbakti ke arah agamaMu ya ALLAH.
semoga niat kami membantu menggunakan ilmu dan kemahiran kurniaanMu senantiasa dipermudahkan dan mendapat keredhaanMu dunia akhirat. insyaALLAH.

GUD LUCK MY DEAR COURSEMATES. HOPE THIS FINAL YEAR BE THE FANTASTIC YEAR FOR US, CHAIYOKK!!!


Sunday, 9 February 2014

Sem 7. Alhamdulillah.


Alhmdulillah ya ALLAH. no words can describe it. syukur seribu kali syukur. =)
nasib baik sebelum ni dah penah nampak. klu tak mesti rasa nak tercabut jantung tengok 'TL' tu.
iyelah TL=tidak lulus.
tapi dalam kes ni tidak yer. TL=Tidak lengkap
sebab research kena ambik dua sem. jadi sem 2 baru la ada nilai
jadi buat masa ni TL dulu. heeee..
sebagai konklusi maka tamatlah sem 7.
tinggal lagi 1 sem insyaALLAH.
semoga perjalanan dipermudahkan ALLAH senantiasa.
sampai sekarang tetap susah nak terima kenyataan.
serius dah nak kerja? macam tak tau apa lagi/
how? how? how?
kadang2 pergi farmasi atau hospital tengok orang keja macam gerun.
sebab?
i dont think that i'm ready for that kind of situation.
:'(
tapi mungkin masa dapat memper'siap'kan kita kot.
mungkin. mungkin. n mungkin..
 

Template by Web Hosting Reviews